Składniki:
na biszkopt:
- 1/2 szklanki cukru
- 1/2 szklanki mąki
- 2 jaja
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
na krem
1 puszka mleka kokosowego
5 łyżek cukru
5 łyżek cukru
200 ml śmietanki 30 %
2 łyżeczki żelatyny
opcjonalnie wiórki kokosowe
opcjonalnie wiórki kokosowe
Przygotowanie:
1) Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec dodając cukier. Dodać żółtka i mąkę wymieszaną z proszkiem dopieczenia, delikatnie połączyć. Wylać do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i piec ok 20 min w 180 st. C.
2) Żelatynę rozpuścić w pół szklance wody. Ubić kremówkę z cukrem. Dodać żelatynę i mleko kokosowe ( opcjonalnie także wiórki) . Jak zacznie tęgnąć wylać na biszkopt. Wstawić do lodówki.
2) Żelatynę rozpuścić w pół szklance wody. Ubić kremówkę z cukrem. Dodać żelatynę i mleko kokosowe ( opcjonalnie także wiórki) . Jak zacznie tęgnąć wylać na biszkopt. Wstawić do lodówki.