Składniki:
Kapusta w główce
Mięso mielone
1 cebula
Ryż
Sól
Pieprz
Majeranek
Bulion drobiowy w kostce
Koncentrat pomidorowy
Kwaśna śmietana
Mięso mielone
1 cebula
Ryż
Sól
Pieprz
Majeranek
Bulion drobiowy w kostce
Koncentrat pomidorowy
Kwaśna śmietana
Przygotowanie:
1) Kapustę parzę i odrywam liście. Jak kapusta jest mniejsza to gotuję ją chwilę w garnku, staram się wykroić głąb- wtedy liście łatwiej odchodzą
2) ugotowany ryż mieszam z mięsem, pokrojoną w kostkę cebulą, majerankiem i przyprawami
3) farsz kładę na liść i zawijam
4) na dno garnka wkładam ok 3 liści kapusty a na to przygotowane gołąbki. Dzięki temu gołąbki nie przypalą się do dna garnka, zalewam bulionem
4) gotuję tak długo póki kapusta nie jest miękka; zajęło mi to ponad godzinę
5) koncentrat pomidorowy rozpuszczam w bulionie i dodaję śmietanę
1) Kapustę parzę i odrywam liście. Jak kapusta jest mniejsza to gotuję ją chwilę w garnku, staram się wykroić głąb- wtedy liście łatwiej odchodzą
2) ugotowany ryż mieszam z mięsem, pokrojoną w kostkę cebulą, majerankiem i przyprawami
3) farsz kładę na liść i zawijam
4) na dno garnka wkładam ok 3 liści kapusty a na to przygotowane gołąbki. Dzięki temu gołąbki nie przypalą się do dna garnka, zalewam bulionem
4) gotuję tak długo póki kapusta nie jest miękka; zajęło mi to ponad godzinę
5) koncentrat pomidorowy rozpuszczam w bulionie i dodaję śmietanę
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz