Składniki:
na brownie
- 2 jajka
- 15 dag gorzkiej czekolady
- 15 dag masła
- 9 dag mąki
- 1/2 szklanki cukru
na białą warstwę:
- 250 ml śmietany kremówki
- 10 dag serka typu Filadelfia
- 2 łyżki cukru
- 1 łyżeczka żelatyny
na mus:
- 1 galaretka truskawkowa
- 40 dag truskawek
Przygotowanie:
- Brownie: masło i czekoladę połamaną na kawałki rozpuszczam w garnku; w misce mieszam jajka z cukrem, dodaję do nich lekko przestudzoną rozpuszczoną czekoladę i mąkę przesianą przez sitko; ciasto wylewam do foremki wyłożonej folią i piekę ok 20 min w temperaturze 160 stopni
- Masa: żelatynę rozpuszczam w niewielkiej ilości gorącej wody; kremówkę ubijam i dodaję do niej serek, cukier i ostudzoną żelatynę; wszystko krótko miksuję i wykładam na ostudzone brownie; odstawiam do lodówki
- Mus: Galaretkę rozpuszczam w 300 ml wody; truskawki duszę blenderem i łączę z galaretką; wylewam na zastygniętą kremówkę i wkładam do lodówki
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz