piątek, 7 września 2018

Ciasto marchewkowe z jabłkami


Składniki na formę 23x23 cm:
  • 4 jajka
  • 2 duże marchewki starte na dużych oczkach
  • 2 duże jabłka ( jedno starte na dużych oczkach, drugie pokrojone w kostkę)
  • szklanka oleju
  • 2 szklanki mąki
  • 1,5 szklanki cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżeczki sody
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • szczypta soli
Przygotowanie:
  1. Jajka miksuje z cukrem. Stopniowo dodaję mąkę z proszkiem i sodą oraz szczyptę soli. Następnie kakao i cynamon. Na koniec wrzucam marchewkę i jabłka. 
  2. Blachę smaruję oliwą i posypuję mąką. Wylewam ciasto. 
  3. Piekę w temperaturze 180 stopni przez 45 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz