Oto moje małe odkrycie. Zostały mi filety z kurczaka a nie chciałam robić tradycyjnych kotletów. Pokroiłam mięso na kawałki, dodałam parę innych składników i wyszły przepyszne kotleciki.
Składniki:
- 2 duże pojedyncze piersi z kurczaka
- 1 średnia cebula
- 2 jajka
- 1 czubata łyżka mąki
- około 4 łyżek bułki tartej
- 1 łyżeczka papryki
- sól
- pieprz
- 1/4 łyżeczki suszonego czosnku
- olej do smażenia
Przygotowanie:
- Filety z kurczaka i cebulę, kroję w drobną kostkę, wrzucam do miski, dodaję pozostałe składniki i wszystko dokładnie mieszam. Masa musi być na tyle gęsta aby dało się formować kotlety, jeśli nie jest można dodać więcej bułki tartej.
- Formuję kotlety i wrzucam na rozgrzany olej. Smażę z obu stron aż będą rumiane.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz