Składniki:
- 1 większa czerwona papryka
- 80 g ryżu
- 100 g krewetek
- 1 mała cebula
- 1 małe jajko
- 1 łyżka bułki tartej
- garść szczypiorku
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
- Papryki myję kroję na pół i usuwam gniazda nasienne. Wkładam do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na 20 minut aby zmiękły.
- W międzyczasie płuczę ryż, zalewam go 160 ml wody i gotuję na niewielkim ogniu aż będzie miękki co pewien czas mieszając aby się nie przypalił, w razie konieczności dolewam więcej wody.
- Cebulę kroję w kostkę i podsmażam na patelni razem z krewetkami; szczypiorek drobno siekam. Wszystko dodaję do ugotowanego ryżu, wbijam jajko, dodaję przyprawy oraz bułkę tartą i dokładnie mieszam.
- Faszeruję papryki i wkładam do piekarnika na kolejne 15 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz