wtorek, 3 grudnia 2019

Kotlety ziemniaczane z kukurydzą i fetą


Szybkie kotlety ziemniaczane, które są dobrym dodatkiem do innych potraw. Do ich wykonania można użyć ziemniaków, które zostały z obiadu. Smakują bardzo dobrze z sosami. 

Składniki na 8 sztuk:
  • 450 g ziemniaków
  • 100 g fety
  • 100 g kukurydzy z puszki
  • 1 jajko
  • 4 łyżki bułki tartej 
  • 1 łyżeczka papryki
  • sól 
  • pieprz
  • olej do smażenia
Przygotowanie:
  1. Ziemniaki i fetę przeciskam przez praskę lub rozduszam widelcem. Dodaję kukurydzę, bułkę tartą, przyprawy, wbijam jajko i wszystko dokładnie mieszam.
  2. Formuję kotlety i smażę je na rozgrzanym oleju z obu stron.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz