Prosty sposób na smaczne i szybkie danie. Ja bakłażana smażę na patelni ale można go również usmażyć w piekarniku.
Składniki na 2 porcje:
- 200 g makaronu
- 1 większy bakłażan
- 1 puszka pokrojonych pomidorów
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżeczka oregano
- kilka listków drobno posiekanej bazylii
- olej do smażenia
- sól
- pieprz
- parmezan do posypania
Przygotowanie:
- Makaron gotuję według przepisu na opakowaniu.
- Bakłażana kroję w kostkę i podsmażam na oleju aż będzie miękki, dodaję pomidory w puszce, ząbek przeciśnięty przez praskę, oregano. Następnie wrzucam ugotowany makaron i wszystko mieszam. Na koniec dodaję pokrojoną bazylię oraz przyprawy.
- Posypuję parmezanem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz