Prosty do zrobienia sernik, który nie opada. Jest dosyć ciężki i sycący ale także bardzo smaczny. Z pewnością zasmakuje on wszystkim miłośnikom bananów, gdyż smak ten jest w nim mocno wyczuwalny .
Składniki na formę o średnicy 19 cm:
na sernik:
- 500 g sera mielonego
- 150 jogurtu naturalnego
- 3 jajka
- 1 średni banan ( u mnie po obraniu miał 160 g)
- 1 budyń bananowy lub śmietankowy
- 4-5 łyżeczek cukru
dodatkowo:
- biszkopty na spód
Przygotowanie:
- Formę wykładam biszkoptami.
- Wszystkie składniki wkładam do miski i dokładnie miksuję na jednolitą masę ( jeśli ktoś woli to można pokroić banana na mniejsze kawałki i wmieszać do masy wtedy w serniku znajdą się kawałki banana) a następnie przelewam do formy.
- Piekę 60-70 minut w temperaturze 160 stopni. Studzę przy otwartych drzwiach piekarnika.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz