Dzisiejsze danie można nazwać gołąbkami w papryce. Potrawa jest smaczna i szybka do zrobienia. Do farszu można również dodać odrobinę koncentratu pomidorowego.
Składniki na 4 papryki:
na farsz:
- 350 g mięsa mielonego
- 100 g ugotowanego ryżu
- 150 g kapusty
- 1 jajko
- sól
- pieprz
dodatkowo:
- 4 papryki
Przygotowanie:
- Kapustę drobno kroję i zalewam wrzątkiem ( można też chwilę podgotować gdy jest twarda).
- Kapustę odsączam z wody, dodaję ugotowany ryż, mięso mielone, jajko oraz przyprawy.
- Papryki myję, usuwam gniazda nasienne i wkładam na 15 minut do nagrzanego do 170 stopni piekarnika aby trochę zmiękły, następnie wyciągam je i faszeruję. Wkładam ponownie na około 30 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz