Składniki:
masa serowa:
- 1 kg sera półtłustego
- 2 jajka
- 1 kostka masła (250 g)
- 2 opakowania budyniu śmietankowego
- 1 szklanka cukru pudru
ciasto:
- 3 szklanki mąki
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia
- 4 żółtka
- 1 kostka margaryny
- 1 kostka margaryny
- 3 łyżki cukru pudru
- 2 łyżki kakao
dodatkowo na bezę:
- 4 białka
- 3/4 szklanki cukru
- szczypta soli
Przygotowanie:
1. Wszystkie składniki na masę serową wkładamy do garnka i miksujemy
2. Z mąki, proszku do pieczenia, żółtek, margaryny oraz cukru pudru ugniatamy ciasto.
3. Z połowy ciasta robimy spód na blachę a do drugiej dodajemy kakao i wkładamy na 15 min do zamrażalnika. Na ciasto wkładamy masę serową i borówki
4. Ubijamy pianę z białek z cukrem i kładziemy na borówki
5. Wyjmujemy ciasto z zamrażalnika i trzemy na tarce prosto na połżone wcześniej białko.
Piec godzinę w tempertaurze 180 stopni
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz