niedziela, 15 lipca 2018

Gołąbki bez zawijania z kapusty pekińskiej


Skladniki:
  • 40  dag miesa mielonego
  • 20  dag ugotowanego i ochlodzonego ryzu
  • 1/2 gówki kapusty pekinskiej pokrojonej w male kawalki
  • 2 jajka
  • 1/2 lyzeczki slodkiej papryki
  • sól
  • pieprz
  • 2 zabki czosnku przecisniete przez praske
  • 2 lyzki majeranku
  • 3 lyzki maki 
  • olej
  • przecier pomidorowy
  • 4 lyzki smietany kwasnej
  • koperek
  • 1/2 cebuli

Przygotowanie:
  1.  Mieso, kapuste, jajka, majeranek, ryz, papryke,  1 zabek czosnku, sól i pieprz wkladam do miski i mieszam.
  2. Formuuje golabki, które obtaczam w mace i obsmazam na patelni ze wszystkich stron; nastepnie przekladam do naczynia zaroodpornego.
  3. Do blendera wkladam przecier pomiidorowy, cebule czosnek, sol, pieprz, koperek i pól szklanki wody; wszystko blenduje; sosem zalewam golabki i wkladam do nagrzanego piekarnika do 175 stopni na okolo 40 min

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz