Skladniki:
- 40 dag miesa mielonego
- 20 dag ugotowanego i ochlodzonego ryzu
- 1/2 gówki kapusty pekinskiej pokrojonej w male kawalki
- 2 jajka
- 1/2 lyzeczki slodkiej papryki
- sól
- pieprz
- 2 zabki czosnku przecisniete przez praske
- 2 lyzki majeranku
- 3 lyzki maki
- olej
- przecier pomidorowy
- 4 lyzki smietany kwasnej
- koperek
- 1/2 cebuli
Przygotowanie:
- Mieso, kapuste, jajka, majeranek, ryz, papryke, 1 zabek czosnku, sól i pieprz wkladam do miski i mieszam.
- Formuuje golabki, które obtaczam w mace i obsmazam na patelni ze wszystkich stron; nastepnie przekladam do naczynia zaroodpornego.
- Do blendera wkladam przecier pomiidorowy, cebule czosnek, sol, pieprz, koperek i pól szklanki wody; wszystko blenduje; sosem zalewam golabki i wkladam do nagrzanego piekarnika do 175 stopni na okolo 40 min
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz