piątek, 24 sierpnia 2018

Ciasto z cukinią, ananasem i wiórkami kokosowymi


Składniki:
  • 1 1/2 szklanki mąki
  • 1 łyżeczka sody
  • 1/4 łyżeczka soli
  • 1/4 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 szklanki wiórków kokosowych
  • 2 jajka
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1/2 szklanki oleju
  • 1 łyżeczka cukru wanilinowego
  • około 3/4 dużego ananasa
  • 1 średnia cukinia
Przygotowanie:
  1. Cukinię ścieram na tarce o dużych oczkach
  2. Ananasa kroję na małe kawałki.
  3. Wszystkie składniki mieszam ze sobą i wylewam na blachę ( nie potrzeba jej natłuszczać)' wkładam do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piekę około godziny do tzw. suchego patyka

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz