Składniki:
na brownie:
- 2 jajka
- 15 dag gorzkiej czekolady
- 15 dag masła
- 9 dag masła
- 1/2 szklanki cukru
na warstwę białą:
- 200 ml ubitej śmietany kremówki
- 4 łyżki jogurtu greckiego
- ok 3 łyżek cukru pudru
- 2 łyżeczki żelatyny rozpuszczone w niewielkiej ilości wody
na warstwę kakaową:
- 2 czekolady mleczne
- 2 łyżki mleka
- 3 łyżki jogurtu greckiego
- 1 łyżeczka żelatyny rozpuszczona w niewielkiej ilości wody
- 200 ml ubitej śmietany kremówki
Przygotowanie:
- Brownie: masło i czekoladę połamaną na kawałki rozpuszczam w garnku; w misce mieszam jajka z cukrem, dodaję do nich lekko przestudzoną rozpuszczoną czekoladę i mąkę przesianą przez sitko; ciasto wylewam do foremki wyłożonej folią i piekę ok 20 min w temperaturze 160 stopni
- Czekoladę rozpuszczam z mlekiem; kiedy ostygnie łączę z kremówką, jogurtem i ostudzoną żelatyną
- Jogurt, kremówkę, cukier i rozpuszczoną żelatynę mieszam
- Na brownie nakładam naprzemiennie jedną łyżkę białej i jedną łyżkę kakaowej masy.
- Posypuję czekoladowymi drażetkami
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz