Składniki na małą blachę 23x12 cm:
- galaretka poziomkowa
- 200 g jogurtu greckiego
- 200 g truskawek
- 200 g mascarpone
- 2 łyżki cukru pudru
- 2 łyżeczki żelatyny
- czarna herbata do skropienia biszkoptu
Przygotowanie:
- Biszkopt przygotowuję według przepisu.
- Żelatynę rozpuszczam w niewielkiej ilości wody.
- Truskawki miksuję z jogurtem greckim, dodaję przestygniętą żelatynę ( połowę rozpuszczonej żelatyny) i wylewam na biszkopt.
- Mascarpone miksuję z cukrem pudrem i dodaję pozostałą żelatynę. Wylewam na zastygniętą truskawkową warstwę.
- Galaretkę rozpuszczam w 1 i 1/2 szklanki wody. Kiedy zaczyna tęgnąć wylewam na mascarpone.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz