Składniki:
- 750 g jogurtu naturalnego
- 250 g mascarpone
- 5 łyżek cukru pudru
- 4 łyżeczki żelatyny
- 2 galaretki truskawkowe
- ok 300 g truskawek
Przygotowanie:
- Żelatynę rozpuszczam w niewielkiej ilości wody.
- Galaretki rozpuszczam w wodzie.
- Jogurt, cukier, mascarpone i rozpuszczoną żelatynę mieszam do połączenia składników mikserem; połowę masy wylewam na okrągłą blaszkę i wkładam do lodówki do zastygnięcia.
- Na zastygniętą masę wylewam połowę galaretki, wkładam do lodówki i ponownie czekam aż zastygnie.
- Na koniec wylewam pozostałą białą masę i wkładam do lodówki.
- Na górę kładę truskawki i wylewam pozostałą galaretkę.
Lepiej smakuje niż wyglada
OdpowiedzUsuń