Składniki:
- 1 większa cukinia
- 1 większa pojedyncza pierś z kurczaka
- 1/2 czerwonej papryki
- 1 jajko
- 2 łyżki bułki tartej
- 1/2 szklanki startego sera
- sól pieprz
- olej do smażenia
Przygotowanie:
- Cukinię myję, przekrawam na pół i wydrążam ze środka miąższ, następnie kroję go w drobno kostkę ( ja pokroiłam jedynie te części miąższu bez pestek )
- Kurczaka kroję na mniejsze kawałki i podsmażam na patelni.
- Do miski wkładam podsmażonego kurczaka, pokrojoną cukinię, jajko, bułkę tartą, ser, pokrojoną w kostkę paprykę oraz przyprawy. Wszystko dokładnie mieszam i przekładam w wydrążone papryki.
- Piekę w nagrzanym do 170 stopni piekarniku 25 minut.
- Polewam cukinie sosem czosnkowym lub śmietaną kwaśną i posypuję szczypiorkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz