Składniki na 10 sztuk:
Przygotowanie:
- 2 szklanki* mąki pszennej
- 3/4 szklanki cukru pudru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 duże jajko
- 3/4 szklanki mleka
- 1/4 szklanki oleju
- szklanka malin
- 30 g migdałów ( ja użyłam płatków)
Przygotowanie:
- Składniki suche: mąkę, cukier, proszek wkładam do jednej miski i mieszam
- Składniki mokre: olej, mleko, jajko wkładam do drugiej miski i mieszam a następnie dodaję do miski z suchymi składnikami i wszystko dokładnie mieszam.
- Maliny i migdały dodaję do masy i delikatnie mieszam.
- Kładę ciasto do foremek silikonowych. Muffinki w trakcie pieczenia urosną więc nie wypełniam ich po sam brzeg.
- Piekę 20 minut w nagrzanym do 175 stopni piekarniku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz