Składniki na 4 sztuki:
- 4 papryki
- 2 pojedyncze piersi z kurczaka
- 1 mała cebulka
- 50 ml śmietany kremówki
- 1 duża szklanka ugotowanego makaronu (u mnie spaghetti; duża szklanka ma u mnie pojemność 350 ml)
- około 8 łyżek startego żółtego sera
- kilka łyżek oleju
- sól
- pieprz
- Papryki myję, wycinam gniazda nasienne i gotuję około 20 minut aż będą miękkie.
- Kurczaka kroję na kawałki, cebulę kroję w kostkę i podsmażam na patelni.
- Kurczaka mieszam z serem, śmietanką, przyprawami i makaronem, a następnie faszeruję papryki.
- Papryki wkładam do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 25 minut, aż ich skórka będzie miękka.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz