Oto sernik który po prostu uwielbiam. Pokochają go także osoby, które uwielbiają wypieki z alkoholem. Alkohol jest wyraznie wyczuwalny. Dodatkowo dodałam go trochę na górę i posypałam czekoladową posypką. W smaku jest niezwykle delikatny, a jego wierzch nie pęka.
Składniki na formę o średnicy 19 cm:
- 500 g sera mielonego
- 3 jajka
- 125 ml śmietany kremówki 30%
- 125 ml ajerkoniaku
- 3 jajka
- 80 g cukru
- 1 budyń śmietankowy
- biszkopty do wyłożenia
Przygotowanie:
- Ser ubijam z cukrem, dodaję śmietanę i budyń, a potem stopniowo dodaję jajka. Miksuję na najniższych obrotach tylko do połączenia składników.
- Formę wykładam biszkoptami. Wylewam masę, która jest dosyć rzadka.
- Piekę w nagrzanym do 165 stopni piekarniku 75 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz