Makaron mogłabym jeść codziennie. Tym razem zrobiłam proste danie z pieczarkami, serem i suszonymi pomidorami. Smak tych ostatnich jest wyraznie wyczuwalny bo pieczrki są podsmażane na oliwie z suszonych pomidorów.
Składniki na 2 porcje:
- 4 szklanki ugotowanego makaronu (u mnie świderki)
- 500 g pieczarek
- 1 mała cebula
- 4 łyżki oliwy z suszonych pomidorów
- 7-8 suszonych pomidorów z oliwy
- 100 ml śmietany kremówki
- 1 łyżka mąki
- 5 łyżek tartej mozarelli
- garść szczypiorku
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
- Pieczarki i cebulę, kroję w paski i podsmażam na oliwie ze słoika z suszonymi pomidorami, dodaję pokrojone pomidory, kremówkę oraz mąkę i wszystko mieszam. Dodaję makaron i ser. Zdejmuję z ognia
- Na koniec drobno kroję szczypiorek, dodaję przyprawy i mieszam wszystko jeszcze raz.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz