Składniki:
- 1 galaretka brzoskwiniowa
- 300 ml śmietany kremówki
- ok 170 g serka mascarpone
- 2 łyżki cukru pudru
- 1 duża puszka brzoskwiń
- 4 łyżeczki żelatyny
Przygotowanie:
- Brzoskwinie z puszki odcedzam, syrop będzie potrzebny do zrobienia galaretki
- 2 łyżeczki żelatyny rozpuszczam w niewielkiej ilości wody.
- Galaretkę brzoskwiniową rozpuszczam w około 1 i 1/2 szklanki.
- Kremówkę ubijam na sztywno, dodaję serek i cukier oraz żelatynę. Całość dzielę na 2 połowy. Pierwszą połowę wykładam na spód i czekam aż zastygnie. Do drugiej połowy dodaję brzoskwinie z puszki ( parę brzoskwiń zostawiam na wierzch na dekorację) i lekko je miksuję.
- Na pierwszą warstwę wylewam galaretkę i czekam aż zastygnie. Następnie wylewam drugą warstwę z brzoskwiniami i kładę do lodówki.
- Pozostałe 2 łyżeczki żelatyny rozpuszczam w pozostałym syropie brzoskwiniowym. Kiedy zacznie stygnąć wylewam na warstwę brzoskwiniową.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz