Składniki:
na biszkopt kakaowy:
- 5 jajek - osobno białka i żółtka
- 3/4 szklanki cukru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 niepełna szklanka mąki
- 3 łyżki mąki ziemniaczanej
- 3 łyżki kakao
- 600 ml kremówki
- 250 ml mascarpone
- ok 3 łyżek cukru pudru
- ok 1 łyżeczki olejku miętowego
- ok 1 kieliszka wódki
- czekoladki miętowe
Przygotowanie:
- Biszkopt przygotowuje według przepisu. Kiedy ostygnie kroję na 3 blaty; każdy skraplam wódką wymieszaną z wodą w proporcji 1:1
- Kremówkę ubijam; odkładam część na dekoracje; dodaję mascarpone cukier i olejek miętowy; wszystko mieszam i wykładam na blaty; dodatkowo pomiędzy pierwszy a drugi blat wkładam miętowe czekoladki
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz