Składniki na około 7 naleśników:
na ciasto:- 3/4 szklanki mleka
- 3/4 szklanki wody
- 1 jajko
- 3/4 szklanki mąki
- odrobina oleju do smażenia
- 150 g serka typu filadelfia
- 100 g łososia wędzonego
- 3 łyżki śmietany 18%
- odrobina pieprzu
- garść świeżego koperku
Przygotowanie:
- Składniki na ciasto wkładam do blendera i miksuję na jednolitą masę - ciasto przypomina ciasto naleśnikowe - jeśli jest zbyt gęste dodajemy woda, jeśli zbyt rzadkie dodajemy
- Na dużej ( u mnie o średnicy 23 cm) patelni rozgrzewam odrobinę tłuszczu i wylewam na patelnię cienką warstwę. Smażę z obu stron aż będą rumiane.
- Łososia kroję na mniejsze kawałki, koperek drobno siekam.
- Ser mieszam ze śmietaną i dodaję łososia, koperek oraz pieprz ( nie dodaję soli bo łosoś jest już dostatecznie słony).
- Na naleśnika nakładam farsz i zwijam.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz