- ok 200 g makaronu kolorowe świderki
- 3 średnie pomidory
- 1 mała cebula
- 1 ząbek czosnku
- mała puszka kukurydzy
- ok 80 g sera feta
- sól
- pieprz
- 1 łyżeczka oregano
- 1 łyżeczka rozmarynu
- olej do smażenia
Przygotowanie:
- Makaron gotuję według przepisu na opakowaniu.
- Cebulę kroję w kostkę.
- Pomidory zalewam wrzątkiem i usuwam z nich skórkę, następnie kroję na ćwiartki, usuwam nasiona i kroję w kostkę.
- Na rozgrzanym oleju podsmażam cebulę i pomidory, dodaję kukurydzę, sól, pieprz i przeciśnięty przez praskę czosnek; wszystko mieszam.
- Na koniec wrzucam ugotowany makaron, oregano, rozmaryn i pokrojoną w kostki fetę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz