Składniki:
- 1 pierś z kurczaka
- 3 łyżki kuskusa
- 2 łyżki pestek granatu
- 1 mała czerwona cebula
- 6 pomidorków koktajlowych
- 5 suszonych moreli
- rozmaryn ok 2 gałązek lub 1/2 łyżeczka suszonego
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- bulion warzywny lub z kurczaka
- sól
- pieprz
Przygotowanie
- Pierś z kurczaka kroję na małe kawałki i podsmażam na patelni dodając do niego sól i pieprz.
- Przygotowuję kuskus zalewając go bulionem warzywnym lub z kurczaka czekam aż napęcznieje i ostudzi się.
- Pomidora i morele kroję na pół, cebulę kroję w paski, rozmaryn drobno siekam.
- Wszystkie składniki mieszam, dodaję oliwę z oliwek i jeszcze raz mieszam.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz