Składniki na keksówkę 12x23 cm:
- 1 szklanka mąki
- 1 średnia cukinia starta na tarce o dużych oczkach
- ok 100 g borówek ( jeśli są duże to przekrawam na pół)
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- niecała 1/2 szklanka oleju
- ok 1/2 szklanki cukru
- 2 jajka
- Mąkę przesiewam z proszkiem; dodaję cukier i sodę i wszystko mieszam.
- Do drugiej miski wbijam jajka i olej i wszystko mieszam a następnie dodaję do mieszanki z mąką.
- Na koniec dodaję cukinię i borówki; wszystko jeszcze raz mieszam i wykładam do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia.
- Piekę w temperaturze 170 stopni przez około 40 minut do suchego patyczka.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz