wtorek, 23 lipca 2019

Budyniowo - kokosowe ciasteczka


Bardzo smaczne, kruche i piaskowe ciasteczka. Szybko się je robi i jeszcze szybciej...zjada :)

Składniki na 16 ciasteczek:
  • 200 g masła lub margaryny ( ja dałam 100 g masła i 100 g margaryny)
  • 1 jajko
  • 1/2 szklanka cukru pudru
  • 1 i 1/2 szklanki mąki tortowej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 cukier waniliowy
  • 2 łyżki wiórek kokosowych
  • 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na 1/2 litra mleka)
Przygotowanie:
  1. Wszystkie składniki mieszam w misce i wyrabiam z nich ciasto.
  2. Z wyrobionego ciasta odrywam kawałki ciasta wielkości orzechów włoskich i układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. 
  3. Piekę w 180 stopniach z termoobiegiem przez 20-25 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz