Składniki na keksówkę o wymiarach 12 x 23 cm:
- 2 jaja
- 1 duża marchewka starta na dużych oczkach
- 4 łyżki wiórków kokosowych
- 1/2 szklanki oleju
- 1 szklanka mąki
- 3/4 szklanki cukru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka sody
- 1 łyżeczka cynamonu
- szczypta soli
- Jaja miksuję z cukrem na puszystą masę.
- Do jajecznej masy stopniowo dodaję mąkę z sodą, proszkiem i solą, cynamon, wiórki, olej oraz marchewkę startą na grubych oczkach. Wszystko dokładnie mieszam łyżką.
- Ciasto wylewam do formy pokrytej papierem.
- Piekę około 40 minut do suchego patyka w temperaturze 180 stopni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz