Składniki:
na sos:
- 250 g kurek
- 300 ml śmietany kremówki 30%
- 1 średnia cebula
- sól
- pieprz
- 3 łyżki masła
na pulpeciki:
- 500 g mięsa mielonego
- 2 ząbki czosnku
- 1 jajko
- 3 łyżki bułki tartej
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
- Kurki dobrze opłukuję.
- Cebulę kroję w drobną kostkę i podsmażam na patelni, dodaję kurki ( większe przecinam na pół), śmietanę kremówkę, przyprawy i gotuję na wolnym ogniu.
- W międzyczasie wszystkie składniki na pulpeciki mieszam ze sobą i formuję pulpeciki, które wrzucam do sosu z kurkami, zwiększam ogień i gotuję około 15 min aż będą miękkie a mięso w środku upieczone ( w połowie gotowania przewracam pulpeciki na drugą stronę).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz