Nie przepadam za marchwią ale w połączeniu z przyprawami ta zupa jest rewelacyjna! Nadaje się nie tylko na zimowe wieczory.
Składniki na 3 talerze:
Składniki na 3 talerze:
- 3 większe marchewki
- ok 4 cm pora
- 1 mała pietruszka
- 1 żółta papryka
- 1 l bulionu warzywnego
- 1 średnia cebula żółta
- 1 mała cebula czerwona
- 1 łyżeczka kurkumy
- 1/2 łyżeczka imbiru
- 1/4 łyżeczki chili
- 1 łyżeczka soli ( może być mniej jeśli bulion był mocno słony)
- odrobina oleju
Przygotowanie:
- Cebulę kroję w kostkę i podsmażam na oleju w garnku, w którym będziemy gotować zupę.
- Pozostałe warzywa kroję w kostkę, wrzucam do garnka i zalewam bulionem.
- Dodaję przyprawy i gotuję do momentu aż warzywa będą miękkie.
- Przelewam zupę do blendera i miksuję na krem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz