piątek, 2 sierpnia 2019

Ciasto z mascarpone i porzeczkami


Składniki na keksówkę o wymiarach 12x23 cm:
  • 150 g mascarpone
  • 3 jajka
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • 1/2 szklanki oleju
  • 340 g mąki
  • 60 ml mleka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 szklanka czarnych porzeczek
Przygotowanie:
  1. Wszystkie składniki muszą być w temperaturze pokojowej.
  2. Jajka ubijam z cukrem. 
  3. Do masy jajecznej dodaję pozostałe składniki oprócz porzeczek i dokładnie mieszam ( można użyć miksera)
  4. Na koniec do masy dodaję porzeczki i wszystko mieszam.
  5. Masę wylewam do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. 
  6. Piekę około 50 minut do suchego patyczka w temperaturze 175 stopni na funkcji termoobieg. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz