Składniki na keksówkę o wymiarach 12x23 cm:
- 150 g mascarpone
- 3 jajka
- 3/4 szklanki cukru
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
- 1/2 szklanki oleju
- 340 g mąki
- 60 ml mleka
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 szklanka czarnych porzeczek
- Wszystkie składniki muszą być w temperaturze pokojowej.
- Jajka ubijam z cukrem.
- Do masy jajecznej dodaję pozostałe składniki oprócz porzeczek i dokładnie mieszam ( można użyć miksera)
- Na koniec do masy dodaję porzeczki i wszystko mieszam.
- Masę wylewam do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia.
- Piekę około 50 minut do suchego patyczka w temperaturze 175 stopni na funkcji termoobieg.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz