Składniki na 2 papryki:
- 2 papryki
- 60 g quinoa
- 1 mała cebulka
- 100 g pieczarek
- garść zielonego szczypiorku
- ser żółty
- sól
- pieprz
- 180 ml bulionu warzywnego ewentualnie wody
- Papryki myję kroję na pół i usuwam gniazda nasienne. Wkładam do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na 20 minut aby zmiękły.
- Quinoa dokładnie płuczę i odsączam. Zalewam bulionem, gotuję 15 minut pod przykryciem a następnie kolejne 10 minut aby spęczniała.
- Cebulę i pieczarki kroję w kostkę i podsmażam na patelni; szczypiorek drobno siekam. Wszystko dodaję do ugotowanej kaszy, dodaję przyprawy i dokładnie mieszam.
- Faszeruję papryki, wierzch posypuję żółtym serem i wkładam do piekarnika na kolejne 15 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz