czwartek, 8 sierpnia 2019

Papryki faszerowane mięsem mielonym


Składniki:
  • 3 czerwone papryki
  • 500 g mięsa mielonego wieprzowego
  • 1 średnia cebula
  • 1 jajko
  • 6 pieczarek
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 1 ząbek czosnku 
  • 6 plastrów sera żółtego
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie:
  1. Papryki myję, przecinam na pół i usuwam gniazda nasienne. Wstawiam do piekarnika do nagrzanego do temperatury 170 stopni na 15 min aby zmiękły.
  2. Cebulę i pieczarki kroję w drobną kostkę, czosnek przeciskam przez praskę.
  3. Do miski wkładam mięso, jajko, bułkę tartą, cebulę czosnek i przyprawy, wszystko dokładnie mieszam. 
  4. Papryki wyciągam z piekarnika i wykładam do nich farsz.
  5. Wkładam ponownie do piekarnika na 40 minut. 10 minut przed końcem pieczenia na papryki kładę plastry żółtego sera. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz