- 3 czerwone papryki
- 500 g mięsa mielonego wieprzowego
- 1 średnia cebula
- 1 jajko
- 6 pieczarek
- 2 łyżki bułki tartej
- 1 ząbek czosnku
- 6 plastrów sera żółtego
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
- Papryki myję, przecinam na pół i usuwam gniazda nasienne. Wstawiam do piekarnika do nagrzanego do temperatury 170 stopni na 15 min aby zmiękły.
- Cebulę i pieczarki kroję w drobną kostkę, czosnek przeciskam przez praskę.
- Do miski wkładam mięso, jajko, bułkę tartą, cebulę czosnek i przyprawy, wszystko dokładnie mieszam.
- Papryki wyciągam z piekarnika i wykładam do nich farsz.
- Wkładam ponownie do piekarnika na 40 minut. 10 minut przed końcem pieczenia na papryki kładę plastry żółtego sera.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz