wtorek, 12 listopada 2019

Jajka zapiekane w pieczarkach


Super proste, smaczne a do tego zdrowe śniadanie, które można zrobić szybko i niewielkim kosztem. 

Składniki:
  • 4 duże pieczarki
  • 4 duże jajka + 1 roztrzepane jajko
  • garść szczypiorku
  • kilka łyżek bułki tartej
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie: 
  1. Z pieczarek usuwam trzon. Każdą z nich obtaczam w jajku z dodatkiem soli i pieprzu a następnie w bułce tartej. Obtoczone pieczarki kładę na blachę a następnie wbijam w środek każdej pieczarki jajko i posypuję posiekanym szczypiorkiem. 
  2. Piekę w nagrzanym piekarniku w  temperaturze 180 stopni około 25 minut aż białko będzie ścięte. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz