Pyszne, delikatne babeczki z wyczuwalnymi kawałkami ananasa i wiórkami kokosowymi. Bardzo szybkie do zrobienia. Można je udekorować bitą śmietaną albo posypać cukrem pudrem.
Składniki na 15 babeczek:
Składniki na 15 babeczek:
- 1 1/2 szklanka mąki
- 1 szklanka cukru
- 3 jajka
- 3/4 szklanki oleju
- 1/2 szklanki wiórków kokosowych
- 1 mała puszka ananasów
- 5 łyżek soku ananasowego z puszki ananasów
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/3 łyżeczki soli
Przygotowanie:
- Do miski wsypuję składniki suche: mąkę, proszek, sól i mieszam.
- Olej miksuję z cukrem następnie dodaję jajka i raz jeszcze miksuję. Dodaję suche składniki i sok z ananasów.
- Na koniec dodaję wiórki oraz ananasy pokrojone na mniejsze kawałki i delikatnie mieszam.
- Przelewam do formy na mufinki.
- Piekę w temperaturze 170 stopni około 20 minut do suchego patyczka w opcji góra - dół.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz