Składniki:
masa serowa:
- 1 kg sera półtłustego
- 2 jajka
- 1 kostka masła (250 g)
- 2 opakowania budyniu śmietankowego
- 1 szklanka cukru pudru
- 2 łyżki olejku waniliowego
- ok 7 dag wiórków kokosowych
- 2 łyżki migdałów
ciasto:
- 1,5 szklanki mąki
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 żółtka
- 0,5 kostka margaryny
- 1,5 łyżki cukru pudru
Przygotowanie:
- Wszystkie składniki na masę serową wkładamy do garnka i miksujemy
- Z mąki, proszku do pieczenia, żółtek, margaryny oraz cukru pudru ugniatamy ciasto i robimy z niego spód.
- Masę serową kładziemy na ciasto i pieczemy godzinę w temperaturze 180 stopni
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz