Składniki:
- 250 g margaryny
- 6 jajek (białka i żółtka osobno)
- 1 szklanka cukru
- 2/3 szklanki mąki ziemniaczanej
- 1 i 1/3 szklanki mąki pszennej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka skórki cytrynowej
Przygotowanie:
- Białka ubijam na sztywno.
- Masło ucieram z cukrem, dodaję żółtka, przesiane mąki z proszkiem oraz łyżeczkę skórki cytrynowej. Miksuję masę. Następnie dodaję białka i mieszam łyżką.
- Formę do babki smaruję olejem i posypuję kaszką manną.
- Ciasto wylewam do formy i wkładam do większego garnka wypełnionego do 3/4 wrzącą wodą i przykrywam.
- Gotuję na średnim ogniu 1h i 20 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz