Bardzo proste i smaczne danie obiadowe. Zrobiłam je przypadkiem wykorzystując białą kiełbasę, którą zawsze jadłam w tradycyjnej postaci - ugotowaną w wodzie. Wiem, że ten przepis u mnie zagości, a i na pewno w niedalekiej przyszłości będę eksperymetnować z białą kiełbasą dodając ją do innych potraw.
Składniki na 2 porcję:
- 200 g makaronu spaghetti
- 2 białe surowe kiełbasy
- 7 g suszonych grzybów
- 1 ząbek czosnku
- 1 mała cebulka
- 3 łyżki startego parmezanu
- 2 łyżki masła
- 50 ml śmietany kremówki
- 1 płaska łyżeczka mąki
Przygotowanie:
- Makaron gotuję wg instrukcji na opakowaniu.
- Grzyby zalewam ciepłą wodą, kiedy zmiękną drobno kroję.
- Cebulę i kiełbasę drobno kroję.
- Na maśle podsmażam grzyby i cebulę, następnie dodaję kiełbasę i przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Dodaję kremówkę, parmezan oraz mąkę i odcedzony makaron; wszystko dokładnie mieszam.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz