Proste i wilgotne ciasto nafaszerowane owocami. Do jego przyotowania należy użyć składników, które są w temperaturze pokojowej.
Składniki:
- 4 jajka
- 240 ml oleju
- 240 ml jogurtu naturalnego
- 280 g cukru
- 480 g mąki
- 4 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 1 łyżeczka cynamonu
- 2 jabłko
- 1 pomarańcza
Przygotowanie:
- Do miski wkładam olej, jogurt, jajka i lekko mieszam łyżką
- Jabłka i pomarańczo kroję na małe kawałki
- Do drugiej miski kładę cukier, mąkę, proszek do pieczenia, sodę, cynamon i mieszam.
- Do suchych składników dodaję pokrojone owoce i mieszam, następnie dodaję mokre składniki i dokładnie mieszam
- Wykładam do formy wyłożonej papierem i piekę godzinę w nagrzanym do 180 stopni piekarniku do suchego patyczka
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz