Składniki:
- 2 galaretki agrestowe
- ok 3 łyżeczek żelatyny
- 600 ml śmietany kremówki
- 4 łyżki cukru pudru
- 400 g jogurtu naturalnego
- winogrono zielone
- 2 galaretki rozpuszczam w dwóch szklankach wody ( 1 szklanka na jedną galaretkę)
- Kremówkę ubijam na sztywno; dodaję jogurt, rozpuszczoną i ochłodzoną żelatynę, oraz cukier
- Wykładam na blachę białą warstwę i wkładam do zamrażalnika; następnie parę łyżeczek galaretki; kiedy zastygnie wylewam dalej połowę szklanki; kiedy galaretka zastygnie wylewam dalej białą warstwę i postępuję jak w poprzednich warstwach; na ostatnią białą warstwę wykładam winogrona i przykrywam resztą galaretki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz