Zostało mi trochę ziemniaków z obiadu. Dodałam posiekany szczypiorek i przyprawy. Wszystko wymieszałam i wyszły smaczne i szybkie kotleciki ziemniaczane.
Można je podawać jako dodatek do potraw lub zjeść same np. z sosem czosnkowym lub serowym.
Składniki na 11 kotlecików:
Można je podawać jako dodatek do potraw lub zjeść same np. z sosem czosnkowym lub serowym.
Składniki na 11 kotlecików:
- 300 g ugotowanych ziemniaków
- 1 jajko
- 3 łyżki bułki tartej
- 1/2 łyżeczki czosnku
- garść świeżego szczypiorku
- sól
- pieprz
- olej do smażenia
Przygotowanie:
- Ugotowane ziemniaki ścieram na tarce o dużych oczkach, wbijam jajko, dodaję bułkę tartą, przyprawy i drobno posiekany szczypiorek; wszystko dokładnie mieszam.
- Formuję kotleciki i smażę z obu stron na rozgrzanym oleju.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz