Dzisiaj muffinki kokosowe z płatkami owsianymi. Robi się je szybko i są bardzo dobre.
Płatki owsiane, które są jednym ze składników, i które często zniechęcają ludzi do promowania wypieku jeśli słyszą, że wchodzą w ich skład nie są wcale wyczuwalne.
Składniki na 12 sztuk:
- 300 g mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3/4 szklanki wiórków kokosowych
- 3/4 szklanki cukru
- 1/4 szklanki płatków migdałowych
- 60 g płatków owsianych
- 2 jajka
- 200 ml mleka
- 75 ml oleju
Przygotowanie:
- Do jednej miski wrzucam składniki suche: mąkę, proszek, wiórki kokosowe, cukier, płatki owsiane oraz płatki migdałowe i wszystko mieszam.
- Do drugiej składniki mokre: roztrzepane jajka, mleko oraz olej.
- Składniki mokre dodaję do suchych i dokładnie mieszam do połączenia składników, przekładam do foremek na muffinki wyłożonych papierem.
- Piekę około 20 -25 minut do suchego patyczka w nagrzanym do 180 stopni piekarniku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz