Często jemy faszerowaną paprykę, ale jeszcze nigdy nie zrobiłam jej z kalafiorem. Pomysł okazał się świetny. Kalafior był miękki a w połączeniu z serem niezwykle delikatny.
Składniki:
- 4 papryki
- 2 piersi z kurczaka
- 1/2 średniego kalafiora
- 100 g startego sera żółtego
- sól
- pieprz
- szczypiorek
Przygotowanie:
- Kalafior dokładnie myję i kroję na mniejsze kawałki. Gotuję w lekko osolonej wodzie, aż będzie miękki (ale nie za bardzo miękki bo w piekarniku jeszcze zmięknie).
- Kurczaka kroję na małe kawałki i podsmażam na patelni.
- Papryki myję i kroję na pół, wycinam gniazda i gotuję około 15 minut w gorącej wodzie aż zmiękną.
- Kalafior, ser, kurczak, sól i pieprz mieszam i wykładam na połówki papryki.
- Piekę około 25 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz