Moje kulinarne odkrycie, które wszystkim zasmakowało. Dzięki dodaniu kajzerki farsz jest niesamowicie miękki i delikatny. Kurek w farszu jest naprawdę dużo dzięki czemu są dobrze wyczuwalne. Z pewnością jeszcze w tym roku zrobię to danie jeszcze raz.
Składniki na 4 większe papryki:
- 400 g mięsa mielonego
- 1 jajko
- 1 mała cebulka
- 1 mała kajzerka
- 200 g kurek
- sól
- pieprz
- 1 ząbek czosnku
- 2 łyżki masła
Przygotowanie:
- Kajzerkę namaczam w wodzie i odciskam; ząbek czosnku przeciskam przez praskę.
- Cebulkę kroję na drobną kostkę i podsmażam na maśle.
- Do mięsa mielonego dodaję podsmażone grzyby, jajko, kajzerkę oraz przyprawy i wszystko mieszam.
- Z papryki usuwam gniazda nasienne i gotuję około 15 minut we wrzącej wodzie aż będą miękkie (lub w piekarniku).
- Papryki faszeruję i piekę około 35 minut w temperaturze 180 stopni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz