Składniki na 4 tarlaterki:
ciasto:
- 160 g mąki
- 80 g masła
- 1 małe jajko
- sól
farsz:
- 3 jajka
- 30 ml śmietany kremówki 30%
- 4 łyżki startego parmezanu
- 50 g średnich kurek
- 1 mała cebulka
- sól
- pieprz
- 3 łyżki masła
Przygotowanie:
- Z mąki, masła, jajka, soli wyrabiam ciasto, które rozwałkowuje i wkładam do natłuszczonych i posypanych bułką tartą foremek i podpiekam 15 minut w nagrzanym do 170 stopni piekarniku.
- Drobno posiekaną cebulę i kurki podsmażam na maśle.
- Jajka wbijam do miski, dodaję podsmażone grzyby z cebulką, kremówkę oraz parmezan, wszystko mieszam i wylewam na podpieczone ciasto. Piekę w piekarniku około 20 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz