Składniki na formę 23x23:
na biszkopt:
na biszkopt:
- 5 jajek - osobno białka i żółtka
- 3/4 szklanki cukru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 niepełna szklanka mąki
- 3 łyżki mąki ziemniaczanej
- 3 łyżki kakao
- 1 galaretka cytrynowa
- 1 średni słoik prażonych jabłek
Przygotowanie:
- Białka ubijam na sztywno; następnie dodaję stopniowo cukier.
- Dodaję żółtka i pozostałe składniki; mieszam wszystko łyżką.
- Wykładam na blachę, której spód pokryty jest papierem.
- Piekę ok 40 min do suchego patyka w temperaturze 170 stopni.
- Wyciągam z piekarnika i z wysokości kolan rzucam na podłogę.
- Galaretkę rozpuszczam w 1/2 szklance wody i dodaję do niej jabłka; kiedy masa zaczyna zastygać wylewam na biszkopt
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz