Błyskawiczny, wilgotny i rozpływający się w ustach serniczek z kawałkami czekolady. Ja zrobiłam go na gotowych biszkoptach ale można go zrobić również na spodzie z kruchych ciasteczek.
Składniki na formę o wymiarach 18 x 18 cm:
na masę serową:
- 500 g sera mielonego
- 2 jajka
- 125 g miękkiego masła
- 1/2 szklanki cukru
- 1 budyń śmietankowy
dodatkowo:
- ok 50 g białej czekolady w drażetkach
- około 100 g posypki czekoladowej
- biszkopty do wyłożenia formy
Przygotowanie:
- Formę wykładam biszkoptami.
- Wszystkie składniki na masę serową miksuję. Na koniec dodaję posypkę czekoladową i białą czekoladę i mieszam łyżką. Wylewam na biszkopty.
- Piekę w nagrzanym piekarniku w temperaturze 160 stopni przez godzinę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz